Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев уверен: Борисов не е в положение да поставя условия (ВИДЕО)

Политика

Асен Василев уверен: Борисов не е в положение да поставя условия (ВИДЕО)

Асен Василев уверен: Борисов не е в положение да поставя условия (ВИДЕО) - Tribune.bg

Асен Василев отговори на думите на лидера на ГЕРБ, който по-рано днес заяви, че ще ще работи с ПП-ДБ, но само с доминиращата роля на ГЕРБ - с нейни министри и програма. По думите на съпредседателят на ПП-ДБ Бойко Борисов може би трябвало да попита този, който управлява ГЕРБ, преди да взема решения.

„Той не е в положение да поставя условия. Нека да видим програмата му и ще говорим, до момента такава не сме видели. Последните две правителства бяха на ПП и се работеше по нашата програма“, обяви Асен Василев. 

Борисов: ПП/ДБ фалшифицират документи! Всичко се пращаше на Лена Бориславова за одобрение (ВИДЕО)

Бившият финансов министър коментира и думите на лидера на ГЕРБ, че „няма пари в държавата“ като увери, че имало над 10 млрд. в резерва на страната

„Оставихме излишък от 200 милиона, след двуседмично търсене служебния министър потвърди, че има над 10 милирда. Това са достатъчно средства, за да бъде изпълнен бюджетът, както е планиран. В началото на всеки месец държавата харчи 1,7 млрд. харчим за пенсии, около 1 млрд. за заплати за държавни служители и капиталови разходи. После идват и постъпленията от ДДС и от 20 до 30-то число данък физически лица, и осигуровки. Това не е нищо ново и невероятно, което да се случва само през април“, посочи той.

По думите му акад. Денков вероятно ще бъде водач на листата в Бургас, но решението е обект на обсъждания, които ще започнат във вторник.

Малко след Василев говори и Кирил Петков, който отново повтори мантрата, че Борисов бил зависим от Пеевски и трябвало „да се откачи“. „Има много нормални хора при ГЕРБ. Проблемът е малката на тайна на г-н Борисов с г-н Пеевски. Шансът да говорим е да няма зависмост и реформите с дати да се случат. Реформи без дати са голи пожелания“, заяви Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети